Bible Trivia Questions and Answers, Ark of the Covenant, Pillar of Salt, and More

Utilize these Bible Trivia questions and replies to advance discussion in your next bible study for beginners Class. Print the inquiries and hand them out in class. As a group, what number of right answers would you be able to get?

Q1: What was Jesus doing when the Holy Spirit plunged upon him?

  • Answer: From the King James Bible, Luke 3:21-22
  • He was being immersed in the stream Jordan.

Q2: What is the name of the female ruler who conveyed extraordinary blessings to Jerusalem by camel for Solomon?

  • Answer: from the KJV, 1 Kings 10:1-2
  • The Queen of Sheba

Q3: What two creatures conveyed the ark of the agreement to Bethlehem in Israel?

  • Answer: from the King James Bible 1 Samuel 6:7-9
  • Two cows, “milch kine” which means draining dairy animals.

Q4: Who turned into a mainstay of salt?

  • Answer: from the KJV, Genesis 19:23-26
  • The spouse of Lot.

Q5: What did God make on the fourth day of creation?

  • Answer: from the King James Bible, Genesis 1:14-19
  • The sun, the moon, and the stars.

Q6: Abel was the main man in the good book to kick the bucket. Who murdered him?

  • Answer: from the KJV, Genesis 4:8-11
  • His sibling Cain.

Q7: What happened when the fourth holy messenger poured the fourth vial of the fury of God upon the sun?

  • Answer: from the King James Bible, Revelation 16:8-9
  • The holy messenger was enabled to burn men with fire from the sun.

Q8: Who petitioned God for shrewdness rather than riches? What did God reward him with?

  • Answer: from the KJV, 1 Kings 3:9-13
  • Solomon petitioned God for shrewdness and God gave him astuteness, honor, and riches.

Q9: Who advised Mary to name her child Jesus?

  • Answer: from the KJV, Luke 1:26-31
  • The Angel Gabriel.

Q10: What was the name of the city that was annihilated by fire from paradise?

  • Answer: from the King James Bible, Genesis 19:24-25
  • Sodom and Gomorrah.